abang azam's princess

by ibnu yusof

perasaan yang tidak dapat digambarkan

merenung dunia yang baru

wajah sang puteri

wajah gembira abang azam dan princess

wajah seorang bayi

peace!!

"Alhamdulillah... niza dah selamat deliver. baby girl, 3kg at 10:15 am... "

Begitulah mesej yang aku terima dari abang azam... Alhamdulillah setelah sekian lama menunggu kehadiran seorang cahaya mata penyeri kehidupan sekeluarga. dan hari ini Allah taala telah menyempurnakan satu kejadian yang sangat indah iaitu seorang bayi yang comel lote bak kate orang terengganu... dan mengurniakannya kepada pasangan abang azam dan kak niza,setelah sekian lama mereka berdoa dan berusaha... masya Allah tabarakallah.

Mengikut daripada percakapan ayah/abah/papa/baba (xtahu mane satu yang nak dipanggil sebab x choice lagi...hihihi) anaknya ini akan dinamakan......."masih lagi rahsia"... biarlah ayahnya yang umumkan..takkan lah aku pulak yang nak beritahu kan...kalau nak tahu silalah contact abang azam sendiri... sebab arini hanya dapat kebenaran untuk uploadkan gambar bayi comel ni jee..yang lebih-lebih lagi kene tunggu leee... hehehe...

aku doakan semoga anak kecil ini akan menambahkan lagi keeratan hubungan kasih sayang diantara abang azam dan kak niza dan kedua-dua belah family abang azam dan kak niza... sebab mengikut kata-kata abang azam tadi ni adalah cucuc sulong kedua-dua belah keluarga... tengoklah nanti macam mana budak kecik ni akan dimanjakan...
"
YA Allah, engkau jadikanlah anak ini seorang anak yang solehah,menurut segala perintah ibubapanya dan menjadi penawar segala keduakaan,penyejuk hati kepada insan-insan yang menyayanginya.. Ya Allah engkau jadikanlah kelahiran ini sebagai cahaya yang menerangi kehidupan abang azam dan kak niza... amin ya rabbal'alamin..."

4 comments:

Mrs.FHM said...

MashaAllah....comeiii nyeeeee... x sabar nak jumpa in person hehehe.... haa kak naa tau doh nama dia... :)

ibnu yusof said...

hehehe...xpe2...tapi mesti kak na xtahu sape yang letak name tu kan...hehehe

My Life said...

massyaallah.. alhamdulillah...

um. masyitah said...

subhanallah comeinya.Alhamdulillah

Post a Comment