SECEBIS RENUNGAN

by ibnu yusof

MASJID NABAWI

EMAIL NI DAH BANYAK KALI AKU TERIMA... EMAIL MENGENAI SEORANG PENJAGA KUBUR NABI BERMIMPI BERTEMU NABI S.A.W... TAK TAHU SETAKAT MANA KESAHIHANNYA... CUMA YANG MANA ANDA SEMUA RASAKAN ADA KEBAIKAN DAN ISTIFADAH CUBALAH KITA SEMUA AMALKAN DAN AMBIL PENGIKTIBARAN.... DAN YANG MANA TAK BAIK MARILAH SAMA-SAMA KITA AMALKAN... SEMOGA ALLAH TAALA MEMBERKATI HIDUP KITA SEMUA... DAN SEMOGA KITA TERGOLONG DALAM GOLONGAN HAMBA-HAMBANYA YANG SOLEH INSYA ALLAH...

*****

BERITA PENTING

BERITA UNTUK UMAT ISLAM DISELURUH DUNIA. SURAT INI DATANGNYA DARI SYECKH ACHMAD DI SAUDI ARABIA . "AKU BERSUMPAH DENGAN NAMA ALLAH SWT DAN NABI MUHAMMAD SAW, WASIAT UNTUK SELURUH UMMAT ISLAM DARI SYECKH ACHMAD SEORANG PENJAGA MAKAM RASULULLAH DI MADINAH, YAITU DI MESJID NABAWI SAUDI ARABIA..

"Pada malam tatkala hamba membaca Al'Quran di makam Rasulullah, dan hamba

sampai tertidur, lalu hamba bermimpi. Didalam mimpi hamba bertemu dengan

Rasulullah SAW, dan beliau berkata, "didalam 60.000 orang yang meninggal dunia, di antara bilangan itu tidak ada seorangpun yang mati beriman, dikarenakan:


1. Seorang istri tidak lagi mendengar kata-kata suaminya


2. Orang yang kaya yang mampu, tidak lagi melambangkan atau menimbangkan rasa belas kasih kepada orang-orang miskin.

3. Sudah banyak yang tidak berzakat, tidak berpuasa, tidak sholat dan tidak menunaikan ibadah haji, padahal mereka-mereka ini mampu melaksanakan.

Oleh sebab itu wahai Syechk Achmad engkau sabdakan kepada semua ummat manusia di dunia supaya berbuat kebajikan dan menyembah kepada Allah SWT.

"Demikian pesan Rasulullah kepada hamba, Maka berdasarkan pesan Rasulullah tersebut dan oleh karenanya hamba berpesan kepada segenap ummat Islam di dunia.

Pesanan nabi:

a. Bersalawatlah kepada Nabi Besar kita Muhammad SAW.

b. Janganlah bermalas-malasan untuk mengerjakan sholat 5 ( lima )waktu.

c. Bershadaqoh dan berzakatlah dengan segera, santuni anak-anak yatim piatu.

d. Berpuasalah dibulan ramadhan serta kalau mampu tunaikan segera ibadah haji.

0 comments:

Post a Comment